Veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen over het netwerk Bites & Business:

Voor wie is Bites & Business?

Bites & Busiess is er voor vrouwelijke ondernemers in heel Nederland. We zijn actief op 25 plaatsen in het land. De Bites & Business vrouw is ondernemend, positief, open en gericht op delen. 

Wat biedt Bites & Business?

Bites & Business is het netwerk voor ondernemende vrouwen met een betaald lidmaatschap. We organiseren op meer dan 25 plaatsen in het land netwerkdiners waarin je nieuwe mensen leert kennen en gebruik kunt maken van elkaars kennis, ideeën, contacten en ervaringen. We bieden allerlei mogelijkheden om jezelf te laten zien en je aanbod onder de aandacht te brengen van meer dan 3.000 ondernemende vrouwen. We organiseren workshops, trainingen en weekenden in binnen- en buitenland, waarin je in een informele en ontspannen sfeer kunt leren, van experts en van elkaar. Share, shine, grow, is ons motto. 

Wat vraagt Bites & Business van mij als lid?

Als lid van Bites & Business verwachten we een actieve en open houding. Je hoeft nooit vrijwilligerswerk te doen, we zijn geen vereniging. Wat we wel van je vragen: vul je profiel in op de site, zodat we je kunnen vinden. Lees en post mee op de FB-groep en/of de LI-groep, abonneer je op de whatsapp-service. En, natuurlijk, doe mee aan de activiteiten.  

Wat maakt Bites & Business anders dan andere netwerken?

Elk netwerk is natuurlijk anders. Wij zijn een women-only netwerk, we komen voornamelijk 's avonds bijeen, we houden van lekker eten en we zijn altijd gericht op elkaar inspireren en elkaar verder helpen. We delen kennis, contacten, ideeën, meningen en ervaringen uit. We hebben nooit een spreker, we vullen alle tijd met netwerken. 

Wat is de ontstaansgeschiedenis van Bites & Business? 

De oprichter, Marijke Krabbenbos, werd in 2006 ondernemer. Ze ging allerlei netwerken af en miste overal voldoende tijd om te netwerken, omdat er vaak een spreker was ingepland. Ze bracht leuke vrouwen samen tijdens een etentje om verhalen te kunnen uitwisselen. Dat was in 2007 de start van het netwerk. Elkaar leren kennen, elkaar inspireren en elkaar verder helpen, is al sinds 2007 het doel.

Kan ik een keer vrijblijvend kennismaken?

Ja, je kunt altijd een keer deelnemen zonder lid te zijn. Eventueel ook een tweede keer. Als het een betaalde activiteit is, betaal je alleen de kosten van de activiteit. Daarna beslis je of je erbij komt. 

Ik heb me aangemeld voor een netwerkdiner, maar ik kan niet. Hoe zeg ik af?

Je kunt tot twee dagen van te voren, 12.00 uur ‘s middags (tenzij anders aangegeven) kosteloos annuleren door in te loggen op je online account en daar te annuleren of door de coördinatoren te mailen. Meld je je na dat tijdstip af, dan is er geen teruggave mogelijk. Bij tijdige afmelding ontvang je je geld aan het eind van de maand terug. 

Ik woon tussen twee vestigingen in, wat moet ik doen?

Geen probleem, je kunt als lid altijd aan alle activiteiten van alle vestigingen deelnemen. Bij het lid worden, kies je (administratief) bij welke vestiging je hoort, maar je kunt je ook op de maillijst van de anderen vestiging abonneren. Zo mis je niets. 

Ik wil een actievere rol, wat kan ik doen?

Wat leuk! Als actief lid kun je meedoen aan de vakgenoten-meetings, een blog schrijven, een online les verzorgen, een businessbuddy zoeken of je laten interviewen voor de podcast. Dat laatste gaat via de coördinatoren, de andere dingen vind je op de site informatie over. Woon je in een regio waar we net een coördinator zoeken, dan is dat ook een mogeljkheid natuurlijk! Of ga mee op reis, als we weer gaan. 

Hoe word ik lid?

Lid worden doen je via "join/word lid". Je dient eerst een account aan te maken en wordt vervolgens vanzelf door het lid-word en betaalproces geleid. De factuur krijg je in de mail. 

Wat kost lidmaatschap?

Lidmaatschap kost €120 per jaar excl. BTW, dus €10 per maand. Je kunt elke dag van het jaar lid worden en bent dan 365 dagen lid. Je betaalt vooruit voor een heel jaar en het lidmaatschap wordt automatisch verlengd als je niet tijdig opzegt. De activiteiten betaal je apart.

Wat zijn de voorwaarden?

De spelregels van het lidmaatschap zijn:

- Het lidmaatschap is persoonlijk kost €10 per maand, dat is €120 per jaar excl. BTW. Dit is €145,20 incl. BTW. Bedrijfslidmaatschappen kennen we niet.

- Je betaalt altijd voor een heel jaar (365 dagen), ongeacht wanneer je lid wordt. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd, tenzij je tijdig opzegt, uiterlijk een maand voor het aflopen van je contributiejaar. 

- We verwachten een actieve houding van onze leden. Vul je profiel in, laat jezelf zien en doe mee aan de activiteiten. 

- Opzeggen doe je in je persoonlijke account, minimaal een maand voor de afloop van je lidmaatschapsperiode. Log in op de site, (rechtsboven) met het bij ons bekende emailadres. Mondelinge opzeggingen of opzeggingen per mail worden NIET behandeld. Je moet namelijk nog wat keuzes maken als je opzegt. Je ontvangt een bevestigingsmail van je opzegging. Als je opzegt na die datum, ben je helaas te laat en ben je betalingsplichtig voor de contributie en kun je nog een heel jaar genieten van het B&B-lidmaatschap.

Hoe zeg ik op?

Opzeggen doe je in je persoonlijke account, minimaal een maand voor de afloop van je lidmaatschapsperiode. Log in op de site, (rechtsboven) met het bij ons bekende emailadres. Ga dan naar het tabblad Lidmaatschap en zeg daar op. Mondelinge opzeggingen of opzeggingen per mail worden NIET behandeld. Je moet namelijk nog wat keuzes maken als je opzegt. Je ontvangt een bevestigingsmail van je opzegging. Als je opzegt na die datum, ben je helaas te laat en ben je betalingsplichtig voor de contributie en kun je nog een heel jaar genieten van het B&B-lidmaatschap.

Kan ik adverteren binnen Bites & Business?

Ja, dat kan. Zowel leden als niet-leden kunnen op verschillende manieren hun boodschap delen met onze community. Bekijk hier de info over adverteren. 

Ik heb een leuk aanbod voor de leden van Bites & Business. Wat kan ik doen?

Neem contact op met Marijke Krabbenbos, dan kijken we of er een match is en hoe we het kunnen vormgeven.