Over Bites & Business


"Ik ben Bites & Business uit eigen behoefte gestart. Ik wilde wel eens langer praten met al die leuke mensen, in plaats van alleen die 5-minuten gesprekjes op andere netwerkavonden"

Bites & Business is hét netwerk voor ondernemende vrouwen. We organiseren op meer dan 25 plaatsen in het land netwerkdiners waarin je nieuwe mensen leert kennen en gebruik kunt maken van elkaars kennis, ideeën, contacten en ervaringen. We bieden allerlei mogelijkheden om jezelf te laten zien en je aanbod onder de aandacht te brengen van meer dan 3.000 ondernemende vrouwen.  We organiseren workshops, trainingen en weekenden in binnen en buitenland, waarin je in een informele en ontspannen sfeer kunt leren, van experts en van elkaar.

Hoe het begon

Bites & Business is opgezet door Marijke Krabbenbos (1972). Ze begon in 2006 met zelfstandig ondernemen (IdeaCompany) en vond bij de andere netwerken niet wat ze zocht. In 2007 organiseerde ze de eerste avond bij haar thuis in Amsterdam, in juni 2010 waren er inmiddels (twee)maandelijkse avonden in de horeca, 16 steden en in 2018 zijn er vestigingen in 25 steden.

Lokaal georganiseerd

Elk stad/regio heeft één of meer coördinatoren. Zij passen de formule toe in hun eigen stad, ondersteund door B&B Centraal. Een soort franchiseformule, dus. De ledenadministratie en facturering worden centraal geregeld. 

Drie pijlers

Bij Bites & Business richten we ons op Share, Shine en Grow.

Share: we geven leden volop de gelegenheid om verhalen, kennis, ideeen en contacten te delen. 

Shine: we geven leden volop de gelegenheid om zichzelf en hun aanbod te laten zien aan de anderen.

Grow: we geven leden volop de gelegenheid om te leren van elkaar en van een trainer. Altijd in een ontspannen en informele setting, regelmatig gecombineerd met een buitenlandse reis.  

Vijf principes

Het concept van Bites & Business is gebaseerd op vijf principes:
1. Mensen vinden het leuk om andere mensen te leren kennen en dat gaat vooral goed tijdens etentjes
2. Niet iedereen is van nature goed in netwerken, men heeft soms wat hulp of aansporing nodig
3. Iedereen kent andere mensen en heeft interessante dingen te vertellen, ongeacht welk beroep of welk niveau
4. Mensen kunnen elkaar vaak verder helpen, mits ze weten waar de ander naar op zoek is
5. We kunnen altijd leren van elkaar en doen dat graag in een informele setting

Nieuwe leden komen voornamelijk op aanraden bij ons, een goed teken!

Over Marijke


Hoi, mijn naam is Marijke Krabbenbos en ik ben de oprichter van Bites & Business. Ik ben een
energieke ondernemende vrouw, vol ideeën en dol op nieuwe mensen leren kennen. Ik breng graag mensen bij elkaar en hou van organiseren.  

In 2006 werd ik ondernemer, na, als bedrijfskundige, 10 jaar bij banken te hebben gewerkt. Mijn bedrijf heet de IdeaCompany en ik help mensen en organisaties aan ideeën. Mijn vrije werk, mijn eigen ideeën, werk ik soms ook uit tot een concrete dienst of product. Zoals Bites & Business.

Ik stortte mij in 2006 als kersverse ondernemer in de wereld van netwerken en bezocht allerlei netwerkbijeenkomsten. Vaak was ik teleurgesteld in de netwerkmogelijkheden omdat een deel van de tijd werd gevuld met een spreker. Ook zag ik dat er een verschil in in de manier waarop mannen en vrouwen netwerken. Een deel van de ondernemende vrouwen die ik ontmoette, voelde zich niet thuis op de “traditionele” netwerkbijeenkomsten. Ik bracht daarom een groep leuke, ondernemende vrouwen bij elkaar tijdens een etentje. Er werd van alles uitgewisseld, er werd geleerd van elkaar en er werden concrete leads en contacten aan elkaar doorgegeven.

Dat was het begin van Bites & Business. Het netwerk staat voor lekker eten én veel gelegenheid om kennis, ideeën, ervaringen en contacten te delen.

Inmiddels is het concept actief in meer dan 25 plaatsen in Nederland en ben ik heel trots dat het netwerk zoveel vrouwen bijeenbrengt en verbindt. Want we kunnen allemaal leren van elkaar!

Ik woon in Zaandam, heb twee zoons en kom graag in nieuwe werelden, zowel zakelijk als privé. En ik ken natuurlijk heel veel mensen, dus zoek je iemand? Vraag het me gerust!

 

Ik wens je veel plezier bij Bites & Business!