Er is weer een actieve club in Friesland!


 

Na enige tijd te hebben stil gelegen, is er sinds 2022 weer een actieve vestiging in Friesland. Yolanda Schaap en Reina Hilarides zijn de coördinatoren.

Bites & Business is een netwerk met ondernemende vrouwen, zowel zelfstandig als in loondienst. 

De lokaal georganiseerde netwerkavonden van Bites & Business zijn altijd in een informele setting en zonder spreker of thema. Wij, ondernemende dames, hebben immers zelf genoeg gesprekstof, toch? Onder het genot van lekker eten en drinken helpen de leden elkaar middels de enveloppen-methode™.

Wil je graag kennismaken met ons en andere ondernemende vrouwen? Kom dan zeker een keer naar één van onze netwerkdiners, je bent van harte welkom! Wij geloven namelijk dat iedereen een ander kan inspireren en verder helpen. 

We zien je graag binnenkort! 

Je kunt je wel vast hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief, dan krijg je de mails van B&B Centraal en zodra B&B Friesland weer begint, ontvang je de uitnodigingen. 

Word ook uitgenodigd!


Interesse? Meld je hier aan voor de netwerkdiners van Bites & Business B&B Friesland en je krijgt de uitnodigingen vanzelf in je inbox!

Agenda


De agenda van Bites & Business Friesland ziet er als volgt uit:

Coordinatoren


Leden

Yolanda Schaap-van Veen

tinkom.nl

Onze leden


Leden

Linda Mennen

Emmeloord

bedrijfsadviseur

Logo Linda Mennen
Mijn naam is Linda Mennen, ondernemer sinds 2000.
Door mijn ondernemerservaring van ruim 20 jaar weet ik niet alleen uit de boekjes wat er allemaal komt kijken bij het ondernemen.
Ik heb juist in de praktijk kunnen ervaren wat ondernemen is.

Mijn ervaringen en kennis zet ik in door op een praktische manier ondernemers te helpen om meer Grip op hun bedrijf te krijgen en te houden.
Ik hou van sparren met ondernemers en (financiŽle) plannen maken. Dit geeft de ondernemer inzicht en overzicht. Hierdoor ontstaat de juiste focus!

Mensen omschrijven mij als Enthousiast, Eerlijk, Betrokken en Direct.
Ella Knip

Jonkersl‚n

grafisch ontwerper

Dance Centre Faya

Loraine Kammeron

Heerenveen

Faya-dance.nl

Dansdocent/eigenaar dansschool

Baarsma & Janssen

Petra Janssen

Oudeschoot

baarsma-janssen.nl

arbeidsdeskundige, casemanager en directeur

Samen met Jojanneke Baarsma heb ik een aantal jaren geleden de arbodienstverlening Baarsma&Janssen opgericht, een netwerkorgansatie.
Mijn opleidingsachtergrond is de HBO Hotel Management School Leeuwarden. Na een aantal jaren in de horeca gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar de uitzendbranche. Na een aantal jaren als vestigingsmanager van Adecco uitzendbureau in Breda, heb ik mijn carriŤre voortgezet bij UWV. Bij het UWV heb ik in 15 jaar verschillende functies bekleed waaronder teamleider in Breda en binnen mijn meest recente standplaats Leeuwarden als lid van het managementteam binnen het UWV Werkbedrijf.

Het eigen ondernemerschap en de rol van arbeidsdeskundige is voor mij de combinatie waar ik mijn kennis, ervaring en passie in kwijt kan. Het ondersteunen van werknemers en organisaties en het benaderen van soms complexe problematiek op een positieve en realistische manier helpt eenieder verder. De rol van casemanager, arbeidsdeskundige of coach complex verzuim brengt mij veel voldoening. Vooral wanneer wederom blijkt hoe effectief en preventief de inzet kan zijn in het voorkomen van schadelast voor zowel werkgever als werknemer.
Veerkracht bij rouw

Marijke Span

Sneek

veerkrachtbijrouw.nl

Rouwbegeleider

Logo Veerkracht bij rouw
Ik begeleid mensen met een verlieservaring (o.a. door overlijden, relatiebreuk, verlies van gezondheid, werk, verlangen) bij het hervinden en versterken van hun innerlijke veerkracht zodat ze hun verlieservaring kunnen verweven in hun leven en op eigen kracht verder kunnen.
Athena Advies

Wineke van Beek

Sneek

Joanna Bos

Easterlittens

Coach voor bikkels

Ik ben Joanna Bos.

Coach.
Karatekid.
Noord-hollands direct met een grote internationale invloed.
En inmiddels de rust gevonden in Friesland, het niet uit te spreken: Easterlittens.
Veertig jaar ervaring op het gebied van inkoop en contracten, mensen en management, leven en geleefd worden.

Geen therapeut. Geen zweverig gedoe. Gewoon de diepte in, praktisch de koe bij de horens maar wel even ruimte om het rondom te bekijken.
Ik help je het licht schijnen op: Werk, Relaties, Bedrijf en Gezondheid.
Saskia Evertsen

Leeuwarden

NLP-coach, hypnotherapeut, traumatherapeut/ Šndere ad(h)d- en hsp-coaching

Care for Women Leeuwarden Noordwest

Reina Hilarides

Leeuwarden

careforwomenleeuwardennoordwest.nl

Care for Women specialist

Logo Care for Women Leeuwarden Noordwest
Tot 2018 was ik werkzaam in de cultuursector. In de loop van de jaren raakte ik steeds meer geÔnteresseerd in het menselijk lichaam en pathologie. Om die reden ben ik in 2018 en 2019 de HBO-opleidingen Medische Basiskennis en Psychosociale Basiskennis gaan doen bij Con Amore. In 2020 heb ik de opleiding Care for Women specialiste afgerond en in 2021 ben ik mijn eigen praktijk gestart in Leeuwarden. Het geeft mij veel voldoening om vrouwen te helpen beter in hun vel te komen zitten. Voor vrouwen is het zo belangrijk dat de hormonen zoveel mogelijk in balans zijn. Dat is de basis van ons welbevinden.
Als persoon ben ik rustig, meelevend, invoelend, ik kan goed luisteren en ik geef iedere vrouw de ruimte om zichzelf te zijn.
Anke Algera

Leeuwarden

Trainer Timemanagement www.briskadvies.nl

Trainer in effectief en efficiŽnt werken.

Ik ben professional organizer voor mensen die werken op een pittig niveau, met veel taken en opdrachten. Al vele jaren ben ik vooral bij (semi) overheden kind aan huis om te zorgen dat medewerkers hun werk op een zo efficiŽnt mogelijke manier plannen, organiseren en prioriteren. Dat klinkt eenvoudig, maar is het gouden ei om werkstress te voorkomen en teams lekker te laten samenwerken.
Janke Bleeker Consultancy

Janke Bleeker

Leeuwarden

Interim manager & consultancy

Notariskantoor Mirjam Bos

Mirjam Bos

Grou

notarismirjam.nl

notaris

Logo Notariskantoor Mirjam Bos
Ik ben sinds 2008 notaris in Grou, gemeente Leeuwarden, met een focus op het familie- en erfrecht. Daarnaast ben ik voorzitter van de stichting Koskea, een stichting voor bewindvoering, financiŽle zorg en mentorschap. Beide ondernemingen zijn gevestigd in het statige oude Raadhuis aan de Stationsweg 1 in Grou. Zowel bij het notariskantoor als de stichting Koskea staat de mens centraal. Ik ben geen stereotype notaris, het "stoffige-grijze-pakken-volv0-imago" is niets voor mij, ik denk met je mee, geef advies, stel me op als sparringpartner en help mee bij het maken van keuzes.
De raadzaal in het oude Raadzaal verhuur ik voor bruiloften, vergaderingen en partijen.
Ik heb per 1 januari 2023 ruimte te huur voor andere ondernemers, wegens vertrek van een van de huurders. Interesse? Laat het me weten!
Admi-On

Petra Elzinga

Hijum

Admion.frl

Yolanda Schaap-van Veen

Britsum

tinkom.nl

Coach en Trainer

Logo Yolanda Schaap-van Veen
De afgelopen 30 jaar heb ik bij heel wat afdelingen rond mogen kijken en wat ik aantrof was best schokkend. Wat ik zag, is dat elk teamlid vooral individueel werkt. Zich nauwelijks verantwoordelijk voelt voor zijn of haar collega. Dat de verantwoordelijkheid voor het totale resultaat ver te zoeken is.

Kan het anders? Ja! Het kan anders. Mijn missie is om vanuit authenticiteit mijzelf en anderen uit te nodigen om af te buigen van het bekende om nieuwe paden te betreden en te onderzoeken.

Ik heb teams zien veranderen in mooie samenwerkingsverbanden tussen mensen, waarbij elk teamlid zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar eigen functioneren, maar vooral ook voor het resultaat als team.

Mijn kracht is goed luisteren en kijken. Door rake vragen te stellen, krijg ik teams in beweging. Door volledig aanwezig te zijn en de ander er te laten zijn zoals hij is, ben ik in staat verbinding te maken en een veilige omgeving te creŽren. In deze omgeving nodig ik uit om open te zijn zodat waardevolle communicatie ontstaat. Dit is de sleutel tot effectief samenwerken, duurzame verandering en persoonlijk leiderschap.

Als persoon ben ik positief, krachtig, vrolijk en toegankelijk.
Ik houd van zingen, bewegen, op vakantie gaan, genieten van de vele vogels in mijn tuin, lezen (inclusief vakliteratuur) en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben niet snel uit het veld geslagen. Met daadkracht, volharding, inlevingsvermogen en eerlijkheid maak ik verbinding, waarmee ik het vertrouwen krijg om teamontwikkeling te regisseren. Met een mooi woord: ontwikkelregisseur.
Tekst met Pit

Meta Groot Antink

Driezum

tekstmetpit.nl

Strateeg voor het bedenken van je marketingteksten

Logo Tekst met Pit
Hi, ik ben Meta van Tekst met Pit. Ik help ondernemers, vooral coaches en trainers die zelf hun bedrijf 'zijn', bij het bedenken en aanpassen van hun marketingteksten.
Denk aan je website: welke pagina's, wat zet je wŠŠr.
Aan een funnel, compleet met weggever en leuke persoonlijke opvolgmails.
Of een serie berichten met een echt mooie invalshoek voor op LinkedIn, met 20 berichten kun je een half jaar vooruit!

Ik woon in Driezum, bij Dokkum, heb een man, zoon van 18 jaar en drie paarden, twee honden en twee katten. Voor de spardagen die ik met mijn klanten doe, heb ik een flexkantoor in Burgum met uitzicht op het park.Hi, ik ben Meta van Tekst met Pit. Ik help ondernemers, vooral coaches en trainers die zelf hun bedrijf 'zijn', bij het bedenken en aanpassen van hun marketingteksten. Denk aan je website: welke pagina's, wat zet je wŠŠr. Aan een funnel, compleet met weggever en leuke persoonlijke opvolgmails. Of een serie berichten met een echt mooie invalshoek voor op LinkedIn, met 20 berichten kun je een half jaar vooruit!
Ik woon in Driezum, bij Dokkum, heb een man, zoon van 18 jaar en drie paarden, twee honden en twee katten. Voor de spardagen die ik met mijn klanten doe, heb ik een flexkantoor in Burgum met uitzicht op het park. Ik zou je daar graag eens ontmoeten!
Hondenschool Martine

Martine Dijkstra-Hoekstra

Burgum

hondenschoolmartine.nl

Kynologisch Instructeur

Logo Hondenschool Martine
Ik ben eigenaar van Hondenschool Martine te Burgum, Friesland.
Naast gediplomeerd Kynologisch Instructeur ben ik ook Concept trainer en paraveterinair.
Sinds 2016 geef ik lessen voor hondeneigenaren, zoals puppy, basis, behendigheid, sport & spel en privť lessen.
We werken op basis van concept training, waarbij gekeken wordt naar de eigenschappen van de individuele hond.
Puur Lonneke Business Support

Lonneke Wijma

Drogeham

Puurlonneke.nl

Support Professional / Virtual Assistant

Logo Puur Lonneke Business Support
Ik ben dť vindingrijke meedenker in jouw bedrijf!

Ik kan heel veel voor je oppakken waar jij als ondernemer gefrustreerd/wanhopig van wordt.

Bijvoorbeeld:
- Tools voor je inrichten om je werk makkelijker te maken of om je klanten beter te bereiken
- Structuur in je business aanbrengen
- Mail en agenda beheer
- Organiseren van trainingen/workshops/events
- Website bouwen
- Of de achterkant van je website onderhouden
- Stok achter de deur voor deadlines en afspraken

Heb je nog een andere frustratie in of over je werk, neem dan zeker contact met mij op!
Studio Smik

Marijke Koetsier-Koopmans

Grootegast

studiosmik.com

fotograaf en vormgever

Logo Studio Smik
Studio Smik maakt ondernemers zichtbaar

Je ondernemerschap kent verschillende fases. In die fases is het fijn dat er een bedrijf bestaat dat:

? fotografie kan uitvoeren die jouw merk ondersteunt, waarbij je je op je gemak voelt en je op je voordeligst in beeld wordt gebracht
??een logo ontwerpt waarmee je een goede eerste indruk maakt
? drukwerk voor je ontwerpt en bestelt dat precies passend is bij je wens(en)
?marketing advies geeft aan kleine bedrijven dat praktisch is en je dichterbij je doelen brengt

Studio Smik luistert goed, is deskundig is en geeft goede adviezen. Die begrijpt wat je zoekt, ook al weet je dat zelf nog niet helemaal zeker. Ik beloof heldere communicatie met alle ruimte voor jouw ideeŽn. Werken met Studio Smik geeft (zelf)vertrouwen en is gewoon heel fijn!

Als fotograaf werk ik met ťťn camera, altijd op locatie. Zoveel mogelijk gebruikmakend van natuurlijk licht. Ik stel je gerust, heb oog voor detail en het grotere plaatje. Men zegt dat ik vaak geruisloos te werk ga. Wat fotografeer ik: voor je website, je zakelijke of officiŽle (bijvoorbeeld voor de Provincie Groningen) bijeenkomst, portretten. Maar ook families, een uitvaart of je bruiloft.

Smartphone Safari
Deze workshop heb ik ontwikkeld om mensen te leren hoe ze betere foto's kunnen maken met hun telefoon. Om mogelijkheden te ontdekken in fotografie en techniek. Deze workshop geef ik 1 op 1, in kleine of grotere groepen.

Overweeg je een samenwerking, wil je wat vragen? Doe dat!

Marijke

Persoonlijke noot:

De natuur is mijn muze.
Hierin vind ik alles wat ik nodig heb: inspiratie, ontspanning en krijg ik de ingevingen die ik nodig heb. Verder ben ik een empatisch mens met vele interesses, een brede ontwikkeling en wil ik een bijdrage leveren aan de wereld.

Door het besef dat mijn leven NU is, probeer ik mijn tijd ten volle te benutten.
Niet om me altijd maar op mijn werk te storten (wat goed kan, het is tenslotte mijn eigen gecreŽerde fantastische baan!) Maar door een compleet leven te leiden met een schouder, luisterend oor en open armen voor mijn naasten. Door zo vrijgevig mogelijk te zijn, zonder dat ik hierbij mezelf tekort doe.

"The more real you get, the more unreal the world gets"
John Lennon.