Na enige tijd te hebben stil gelegen, is er sinds 2022 weer een actieve vestiging in Friesland. Yolanda Schaap is de coördinatoren.

Bites & Business is een netwerk met ondernemende vrouwen, zowel zelfstandig als in loondienst. 

De lokaal georganiseerde netwerkavonden van Bites & Business zijn altijd in een informele setting en zonder spreker of thema. Wij, ondernemende dames, hebben immers zelf genoeg gesprekstof, toch? Onder het genot van lekker eten en drinken helpen de leden elkaar middels de enveloppen-methode™.

Wil je graag kennismaken met ons en andere ondernemende vrouwen? Kom dan zeker een keer naar één van onze netwerkdiners, je bent van harte welkom! Wij geloven namelijk dat iedereen een ander kan inspireren en verder helpen. 

We zien je graag binnenkort! 

Je kunt je wel vast hieronder aanmelden voor de nieuwsbrief, dan krijg je de mails van B&B Centraal en zodra B&B Friesland weer begint, ontvang je de uitnodigingen. 

Agenda


De agenda van Bites & Business Friesland ziet er als volgt uit:

Coordinatoren


Yolanda Schaap-van Veen

tinkom.nl

De afgelopen 30 jaar heb ik bij heel wat afdelingen rond mogen kijken en wat ik aantrof was best schokkend. Wat ik zag, is dat elk teamlid vooral individueel werkt. Zich nauwelijks verantwoordelijk voelt voor zijn of haar collega. Dat de verantwoordelijkheid voor het totale resultaat ver te zoeken is.

Kan het anders? Ja! Het kan anders. Mijn missie is om vanuit authenticiteit mijzelf en anderen uit te nodigen om af te buigen van het bekende om nieuwe paden te betreden en te onderzoeken.

Ik heb teams zien veranderen in mooie samenwerkingsverbanden tussen mensen, waarbij elk teamlid zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar eigen functioneren, maar vooral ook voor het resultaat als team.

Mijn kracht is goed luisteren en kijken. Door rake vragen te stellen, krijg ik teams in beweging. Door volledig aanwezig te zijn en de ander er te laten zijn zoals hij is, ben ik in staat verbinding te maken en een veilige omgeving te creŽren. In deze omgeving nodig ik uit om open te zijn zodat waardevolle communicatie ontstaat. Dit is de sleutel tot effectief samenwerken, duurzame verandering en persoonlijk leiderschap.

Als persoon ben ik positief, krachtig, vrolijk en toegankelijk.
Ik houd van zingen, bewegen, op vakantie gaan, genieten van de vele vogels in mijn tuin, lezen (inclusief vakliteratuur) en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben niet snel uit het veld geslagen. Met daadkracht, volharding, inlevingsvermogen en eerlijkheid maak ik verbinding, waarmee ik het vertrouwen krijg om teamontwikkeling te regisseren. Met een mooi woord: ontwikkelregisseur.

Word ook uitgenodigd!


Interesse? Meld je hier aan voor de netwerkdiners van Bites & Business Friesland en je krijgt de uitnodigingen vanzelf in je inbox!

Onze leden


Leden

Ella Knip

Jonkersl‚n

grafisch ontwerper

Dance Centre Faya

Loraine Kammeron

Heerenveen

Faya-dance.nl

Dansdocent/eigenaar dansschool

Baarsma & Janssen

Petra Janssen

Oudeschoot

baarsma-janssen.nl

arbeidsdeskundige, casemanager en directeur

Samen met Jojanneke Baarsma heb ik een aantal jaren geleden de arbodienstverlening Baarsma&Janssen opgericht, een netwerkorgansatie.
Mijn opleidingsachtergrond is de HBO Hotel Management School Leeuwarden. Na een aantal jaren in de horeca gewerkt te hebben, heb ik de overstap gemaakt naar de uitzendbranche. Na een aantal jaren als vestigingsmanager van Adecco uitzendbureau in Breda, heb ik mijn carriŤre voortgezet bij UWV. Bij het UWV heb ik in 15 jaar verschillende functies bekleed waaronder teamleider in Breda en binnen mijn meest recente standplaats Leeuwarden als lid van het managementteam binnen het UWV Werkbedrijf.

Het eigen ondernemerschap en de rol van arbeidsdeskundige is voor mij de combinatie waar ik mijn kennis, ervaring en passie in kwijt kan. Het ondersteunen van werknemers en organisaties en het benaderen van soms complexe problematiek op een positieve en realistische manier helpt eenieder verder. De rol van casemanager, arbeidsdeskundige of coach complex verzuim brengt mij veel voldoening. Vooral wanneer wederom blijkt hoe effectief en preventief de inzet kan zijn in het voorkomen van schadelast voor zowel werkgever als werknemer.
Orriens Psychologie en Mediation

Hilde OrriŽns

Sneek

orriensmediation.nl www.hildeorriens.nl

Psycholoog/Mediator

Veerkracht bij rouw

Marijke Span

Sneek

veerkrachtbijrouw.nl

Rouwbegeleider

Logo Veerkracht bij rouw
Ik begeleid mensen met een verlieservaring (o.a. door overlijden, relatiebreuk, verlies van gezondheid, werk, verlangen) bij het hervinden en versterken van hun innerlijke veerkracht zodat ze hun verlieservaring kunnen verweven in hun leven en op eigen kracht verder kunnen.
Athena Advies

Wineke van Beek

Sneek

athenaadvies.nl

Sparringpartner - Strategic thinker for gifted entrepeneurs

Logo Athena Advies
Ik help hoogbegaafde ondernemers van ideeŽn en mogelijkheden naar overzicht en plannen.
Corrie Gerritsma

Burgwerd

Tekentaaldeskundige

Kreas Tekenwerk

Chris ten Hoeve

Franeker

kreasTekenwerk.nl

Zakelijk tekenaar

Logo Kreas Tekenwerk
Ik ben een creatieve duizendpoot en pas visualisaties toe in een zakelijke context.

Vanuit de gedachte Ďgeniet van elke dag en doe wat je gelukkig maaktí maak ik praatplaten en visuele verslagen. Met een praatplaat leg ik jouw proces of boodschap vast in een tekening. Dit doe ik door goed te luisteren mee te denken en daarmee de essentie van het verhaal om te zetten naar een pakkend beeld.

Een visueel verslag van je teamsessie behoort ook tot de mogelijkheden dat kan analoog, digitaal, online of offline Naast het visuele aspect denk ik met plezier met je mee om (creatieve) werkvormen op maat te bedenken om zo het maximale uit je teamsessie te halen. Mijn aanpak is praktisch en pragmatisch waarbij er vooral aandacht is voor de wensen van de opdrachtgever en het beoogde effect.

Wil je meer informatie of ben je nieuwsgierig naar mijn portfolio kijk eens op kreastekenwerk.nl
Mango deSign

Lilian de Keyzer

Harlingen

mangodesign.nl

Webdesigner

Logo Mango deSign
Hallo, ik ben Lilian!
Tot mijn 20ste heb ik in Suriname gewoond, waar ik ook geboren ben. Eenmaal in Nederland begon ik vrij snel te werken. Ik begon bij Bonaventura (toentertijd uitgever van Elsevier, Elegance, Hitkrant, Oor en nog veel meer tijdschriften) als micromonteur, maar na een tussenstap in Parijs kwam ik terecht bij De Persgroep, uitgever van o.a. de Volkskrant, Trouw, NRC en Het Parool.

Hier heb ik jarenlang gewerkt en diverse functies vervuld, totdat ik in januari 2020 voor mezelf begon als webdesigner. In principe maak ik het liefst websites voor vrouwelijke ondernemers, omdat ik heb gemerkt dat mijn ontwerpen meer vrouwgericht zijn. Vanuit mijn persoonlijke interesse kan ik vaak goed aanvoelen wat de klant wil, dus ze kan erop vertrouwen dat ik een website bouw die bij haar past.

Wil je wat meer weten? Kijk dan ook eens op mijn website: mangodesign.nl

Tot de volgende netwerkmeeting!
De Bovenstroom/ Adhd in Bedrijf/ Epiphora Methode Friesland

Saskia Evertsen

Leeuwarden

NLP-coach, hypnotherapeut, traumatherapeut/ Šndere ad(h)d- en hsp-coaching

Ik help je de verandering te maken die steeds niet lukt!
Anke Algera

Leeuwarden

Trainer Timemanagement www.briskadvies.nl

Trainer in effectief en efficiŽnt werken.

Ik ben professional organizer voor mensen die werken op een pittig niveau, met veel taken en opdrachten. Al vele jaren ben ik vooral bij (semi) overheden kind aan huis om te zorgen dat medewerkers hun werk op een zo efficiŽnt mogelijke manier plannen, organiseren en prioriteren. Dat klinkt eenvoudig, maar is het gouden ei om werkstress te voorkomen en teams lekker te laten samenwerken.
Zoodsma Administratie & Advies

Hendrika Zoodsma

Leeuwarden

Financieel adviseur

Logo Zoodsma Administratie & Advies
Boekhoudkantoor met brede administratieve dienstverlening
Notariskantoor Mirjam Bos

Mirjam Bos

Grou

notarismirjam.nl

notaris

Logo Notariskantoor Mirjam Bos
Ik ben sinds 2008 notaris in Grou, gemeente Leeuwarden, met een focus op het familie- en erfrecht. Daarnaast ben ik voorzitter van de stichting Koskea, een stichting voor bewindvoering, financiŽle zorg en mentorschap. Beide ondernemingen zijn gevestigd in het statige oude Raadhuis aan de Stationsweg 1 in Grou. Zowel bij het notariskantoor als de stichting Koskea staat de mens centraal. Ik ben geen stereotype notaris, het "stoffige-grijze-pakken-volv0-imago" is niets voor mij, ik denk met je mee, geef advies, stel me op als sparringpartner en help mee bij het maken van keuzes.
De raadzaal in het oude Raadzaal verhuur ik voor bruiloften, vergaderingen en partijen.
Ik heb per 1 januari 2023 ruimte te huur voor andere ondernemers, wegens vertrek van een van de huurders. Interesse? Laat het me weten!
Admi-On

Petra Elzinga

Hijum

Admion.frl

Logo Admi-On
Yolanda Schaap-van Veen

Britsum

tinkom.nl

Coach en Trainer

Logo Yolanda Schaap-van Veen
De afgelopen 30 jaar heb ik bij heel wat afdelingen rond mogen kijken en wat ik aantrof was best schokkend. Wat ik zag, is dat elk teamlid vooral individueel werkt. Zich nauwelijks verantwoordelijk voelt voor zijn of haar collega. Dat de verantwoordelijkheid voor het totale resultaat ver te zoeken is.

Kan het anders? Ja! Het kan anders. Mijn missie is om vanuit authenticiteit mijzelf en anderen uit te nodigen om af te buigen van het bekende om nieuwe paden te betreden en te onderzoeken.

Ik heb teams zien veranderen in mooie samenwerkingsverbanden tussen mensen, waarbij elk teamlid zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar eigen functioneren, maar vooral ook voor het resultaat als team.

Mijn kracht is goed luisteren en kijken. Door rake vragen te stellen, krijg ik teams in beweging. Door volledig aanwezig te zijn en de ander er te laten zijn zoals hij is, ben ik in staat verbinding te maken en een veilige omgeving te creŽren. In deze omgeving nodig ik uit om open te zijn zodat waardevolle communicatie ontstaat. Dit is de sleutel tot effectief samenwerken, duurzame verandering en persoonlijk leiderschap.

Als persoon ben ik positief, krachtig, vrolijk en toegankelijk.
Ik houd van zingen, bewegen, op vakantie gaan, genieten van de vele vogels in mijn tuin, lezen (inclusief vakliteratuur) en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben niet snel uit het veld geslagen. Met daadkracht, volharding, inlevingsvermogen en eerlijkheid maak ik verbinding, waarmee ik het vertrouwen krijg om teamontwikkeling te regisseren. Met een mooi woord: ontwikkelregisseur.
Tekst met Pit

Meta Groot Antink

Driezum

tekstmetpit.nl

Strateeg voor het bedenken van je marketingteksten

Logo Tekst met Pit
Hi, ik ben Meta van Tekst met Pit. Ik help ondernemers, vooral dienstverleners en coaches die echt hun bedrijf 'zijn', met het schrijven van marketingteksten en de hele strategie daaromheen. Denk aan je website: welke pagina's heb je nodig? Wat zet zet je wŠŠr? Of denk aan je e-mails, bijvoorbeeld bij een weggever en met leuke persoonlijke opvolgmails. Of wat denk je van een stuk of 20 mooie LinkedIn berichten... dan kun je een half jaar vooruit!
Mijn aanbod en prijzen staan op www.tekstmetpit.nl. En ik heb elke maand een Open Middag bij mij op kantoor in Burgum waar je gratis je vragen in de groep kunt gooien, een soort mastermind met mij als gastvrouw.
Data staan op mijn website, evenals een paar gave gratis E-books. Tot later!Hi, ik ben Meta van Tekst met Pit. Ik help ondernemers, vooral coaches en trainers die zelf hun bedrijf 'zijn', bij het bedenken en aanpassen van hun marketingteksten. Denk aan je website: welke pagina's, wat zet je wŠŠr. Aan een funnel, compleet met weggever en leuke persoonlijke opvolgmails. Of een serie berichten met een echt mooie invalshoek voor op LinkedIn, met 20 berichten kun je een half jaar vooruit!
Ik woon in Driezum, bij Dokkum, heb een man, zoon van 18 jaar en drie paarden, twee honden en twee katten. Voor de spardagen die ik met mijn klanten doe, heb ik een flexkantoor in Burgum met uitzicht op het park. Ik zou je daar graag eens ontmoeten!
Hondencoach aan huis Hillie de Vries

Hillie de Vries

Burgum

hondencoachhillie.nl

Hondencoach

Logo Hondencoach aan huis Hillie de Vries
Hondenschool Martine

Martine Dijkstra-Hoekstra

Burgum

hondenschoolmartine.nl

Kynologisch Instructeur

Logo Hondenschool Martine
Ik ben eigenaar van Hondenschool Martine te Burgum, Friesland.
Naast gediplomeerd Kynologisch Instructeur ben ik ook Concept trainer en paraveterinair.
Sinds 2016 geef ik lessen voor hondeneigenaren, zoals puppy, basis, behendigheid, sport & spel en privť lessen.
We werken op basis van concept training, waarbij gekeken wordt naar de eigenschappen van de individuele hond.
Puur Lonneke Business Support

Lonneke Wijma

Drogeham

Puurlonneke.nl

Support Professional / Virtual Assistant

Logo Puur Lonneke Business Support
Ik ben dť vindingrijke meedenker in jouw bedrijf!

Ik kan heel veel voor je oppakken waar jij als ondernemer gefrustreerd/wanhopig van wordt.

Bijvoorbeeld:
- Tools voor je inrichten om je werk makkelijker te maken of om je klanten beter te bereiken
- Structuur in je business aanbrengen
- Mail en agenda beheer
- Organiseren van trainingen/workshops/events
- Website bouwen
- Of de achterkant van je website onderhouden
- Stok achter de deur voor deadlines en afspraken

Heb je nog een andere frustratie in of over je werk, neem dan zeker contact met mij op!
Studio Smik

Marijke Koetsier-Koopmans

Grootegast

studiosmik.com

grafisch vormgever en fotograaf

Logo Studio Smik
Studio Smik helpt ondernemers aan een professionele uitstraling. Met fotografie voor je website en socials die jouw merk ondersteunt. Ook ontwerp ik logoís en allerhande drukwerk waarmee je goed voor de dag komt.

Werken met Studio Smik geeft vertrouwen en is gewoon heel fijn! Mensen zeggen dat ik goed luister en meestal begrijp ik wat je zoekt ook al weet je dat zelf nog niet zeker. Ik geef goede adviezen en beloof een heldere communicatie met alle ruimte voor jouw ideeŽn.

Daarnaast heb ik een hele leuke workshop: Smartphone Safari
Tijdens deze workshop leer ik je hoe je betere foto's kan maken met je telefoon. Met themaís zoals kijken, compositie, techniek en fotobewerking. Deze gezellige en leerzame workshop geef ik 1 op 1, in kleine of grotere groepen. Ook geschikt als teamuitje!

Ben je nieuwsgierig, heb je vragen, neem vooral contact met me op.

Marijke
Empress Empowerment Coaching

Tina de Keyzer

Burgwerd

empress-empowerment-coaching.nl

Virtual Assistant/Podcaster/Freelance Ontwikkelaar Online Trainingen