Inspirerende boeken voor ondernemende vrouwen


Er zijn ontzettend veel leuke, leerzame, inspirerende boeken op de markt. Hieronder zetten we ze bij elkaar. Boeken voor ondernemers, ondernemende vrouwen of werkende vrouwen in loondienst. Maar ook boeken over ondernemende vrouwen passen in dit rijtje. In elk geval gaan ze over werken. Het kunnen dus zowel non-fictie als fictie boeken zijn.

Leden kunnen zelf boekentips aanleveren en recensies schrijven.

 

De keuze


De keuze

Leven in vrijheid 

door Edith Eva Eger

Een prachtig boek over dat je ALTIJD keuze hebt over hoe je je voelt en hoe je ergens mee om kan gaan. Geschreven vanuit haar eigen ervaring als concentratiekamp-overlevende en ervaringen uit haar psychologie-praktijk. Lees je in één ruk uit. 

(tip van Yolande Avé)

You are a badass


You are a badass

door Jen Sincero

Adviezen om je lifegoals waar te maken

Deze geef ik vaak aan mijn klanten cadeau omdat het een mega-nuchter selfhelpboek is, waardoor je giga geïnspireerd raakt om zelf de verantwoordelijkheid te pakken voor jezelf, want je weet: you are a badass en you get shit done! Lees je in één ruk uit. 

(tip van Yolande Avé)

Profileren zonder Opscheppen


Profileren zonder Opscheppen. 

door Mirjam Hubregtse

Maak jezelf zichtbaar op een manier die bij je past

Dit is een boek voor professionals die gewaardeerd willen worden om wie ze zijn , zonder dat van de daken te willen schreeuwen.

Het boek behandelt drie vormen van zichtbaarheid: appearance, communicatie en gedrag. Het boek biedt praktische zichtbaarheidstips die je in je dagelijkse werkomgeving kunt toepassen.

Zeer geschikt voor de zij die in werkomgevingen met anderen moeten samen werken en niet van nature extravert of assertief zijn.  

(tip van Marijke Krabbenbos)

Plan Flow, organiseer Indianentijd.


Het andere timemanagement'. 

door Iris Berger

Een dun en waardevol boekje!

De essentie is dat je in je flowtijd heel bewust kiest wat je doet, je 100% focust op alleen die taak. De belangrijkste zaken handel je in diepe concentratie af, in deze flowtijd. Je laat geen onderbrekingen toe v telefoontjes, email of collega's etc. Dit maakt je tevreden, dat je die voor jou belangrijke taak af hebt of er goed geconcentreerd aan hebt gewerkt.

Daarnaast is er de Indianentijd, de tijd waarin je kunt opladen, kunt spelen, creatief kunt zijn. Je komt hierin los van de klok, zoals tijdens vakanties. In deze Indianentijd creëer je prettige ervaringen. Wat je zelfvertrouwen oplevert en positieve gevoelens. Door de afwisseling van deze twee verleg je je aandacht van nog beter plannen, nog sneller afhandelen, nog meer geld verdienen, het verkrijgen van nog meer spullen, naar het ervaren van diepgang, rust, vrijheid en zelfvertrouwen.

Het is geen nieuwe boodschap, wel is het heel fijn en duidelijk geschreven. Het motiveerde mij vandaag enorm!

(tip van Judith Muntinga)

Big magic


de kunst van creatief leven

door Elizabeth Gilbert

Ik ben fan van Elizabeth Gilbert. Ze schreef "Eten, bidden, beminnen" maar nog een stuk of 5 andere prachtige boeken.  In Big Magic neemt ze je mee in haar leven, waarin ze ze zich inzet als schrijver en hoopt op de komst van Creativiteit. Ze gebruikt veel metaforen en verpersoonlijkt veel dingen, wat ik erg leuk vind. Zo schrijft ze een brief aan Angst, zegt ze dat je je project als een minnaar moet behandelen en geeft ze veel tips om inspiratie te vinden.  

Op hoge hakken in Afrika


Ben jij bereid alles op te geven voor jouw grootste droom?

door Chantal Heutink.

Het waargebeurde verhaal van Chantal Heutink die als consultant in Amsterdam, naar Afrika vertrok om er een goed doel in Kenia op te zetten voor meisjes. En van alles meemaakte.

Goed geschreven, met humor en heel interessant. 

--> haar website

Van beurs tot handtas


een intelligent boek over de lotgevallen van twee vrouwelijke beleggers.

door Audrey Zonneveld en Marlies Ruijter

 

Leuk en toegankelijk boek over de avonturen op de beurs van twee vrouwelijke beleggers. Ik beleg zelf niet, maar vond het toch een leuk en leerzaam boek. Ik ben daarna niet gaan beleggen. (door Marijke Krabbenbos)

De Lijst


Deel je dromen en maak ze waar!

door Yuval Abramovitz

Deze Israelische schrijver laat ons zien wat de kracht is van een lijst van dromen maken, deze goed verwoorden en deze verspreiden, delen met anderen.

Hij laat zien hoe het mogelijk is om heel veel te bereiken, met behulp van anderen. 

Vergelijkbaar met de enveloppenmetode van Bites & Business! Yuval schreef er een boek van 286 pagina's over. Niet super prettig leesbaar, wel inspirerend en aanzettend tot het maken van lijstjes, niet alleen van grote dromen, maar ook van een heleboel andere zaken die je wilt doen, bereiken, leren, etc. Uiteraard zegt ook hij dat er goed over nadenken en het opschrijven het begin is, maar dat je er ook mee aan de slag moet.   

Netwerken op karakter


Hoe het principe van zaaien en oogsten succes in uw relaties brengt.

door Jochem Klijn

De auteur noemt netwerken een systeem van zaaien en oogsten. Je kunt pas goed netwerken als je wilt geven. Dat geldt ook voor netwerkbijeenkomsten. (Hé, dat wisten wel al!)
Netwerkbijeenkomsten zijn pas zinvol als je er met aandacht voor de ander en met heldere doelen aanwezig bent. Dat vereist een instelling van oprechte belangstelling voor anderen. Het vereist karakter: authenticiteit, zuivere motieven, geduld en beleefdheid.

Barbara Baan zei: Leuk om te lezen en meteen in de praktijk te brengen! Hoe maak ik van netwerken de leukste activiteit van mijn leven?