veel gestelde vragen (FAQ's)


 

1. Ik heb in de Agenda gekeken en ik wil graag meedoen op die datum bij die vestiging, Hoe meld ik mij aan?

Klik op de website op locaties en zoek je regio. Op de pagina van de vestiging bij jou in de buurt zie je de data. Klik op de datum en schrijf je in. Op Linkedin of Facebook melden dat je komt is dus niet gelijk aan inschrijven. Zit er nog geen datum voor je bij? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief, dan krijg je de uitnodigingen per mail.

 

2. Ik heb in de Agenda gekeken, maar ik kan de komende keer niet. Hoe blijf ik op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van jouw regio, dan krijg je de uitnodiging voor de volgende datum vanzelf in je mailbox.

 

3. Ik weet mijn inlognaam en wachtwoord niet meer. Wat nu?

Je inlognaam is het bij ons bekende e-mailadres. Je wachtwoord kun je zelf opvragen.

 

4. Kan ik komen zonder lid te zijn?

Ja, je bent altijd welkom om een keer als introducee deel te nemen. Daarna kun je beslissen of je lid wilt worden. Er zijn wel kosten aan verbonden, je krijgt immers een complete netwerkavond, inclusief diner.

 

5. Ben je verplicht om elke keer te komen?

Nee, we zijn allemaal druk en soms komt een datum je niet goed uit. Je bent dan ook niet verplicht elke avond te komen.

 

6. Mag ik ook bij een andere vestiging deelnemen?

Ja, dat mag! Doen!

 

7. Ik wil wel een lezing geven of workshop, kan dat ook?

Bites & Business is een netwerk dat heel bewust netwerkavonden, met diner en zonder spreker of workshops organiseert. Alleen op speciale evenementen hebben we wel eens sprekers en workshops. Dit zijn altijd leden uit ons netwerk, dus nooit iemand van buiten. Als deelnemer kun je wel 5 minuten spreektijd krijgen op een avond, in ruil voor iets dat verloot kan worden onder de deelnemers van die avond.

 

8. Ik moet me helaas afmelden voor een avond. Krijg ik mijn geld terug?

Als je tot 2 dagen van te voren 12.00 uur ‘s middags afmeldt, krijg je een creditfactuur en wordt het geld teruggestort. Meld je je daarna af, dan krijg je geen geld terug. Je mag wel een vervanger sturen. Afmelden doe je op de site. Inloggen en naar je inschrijvingen gaan.

 

9. Hoe kan ik lid worden?

Lid worden doe je via de website. Klik boven in het menu op “lid worden” en volg de knoppen. Lees je ook even de spelregels?

 

10. Hoe kan ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Je betaalt altijd voor een heel jaar, ongeacht wanneer je lid wordt. Het lidmaatschap wordt automatisch verlengd, tenzij je tijdig opzegt, een maand voor aflopen van je contributiejaar. Opzeggen als lid doe je in je account. Let op: mondelinge opzeggingen of opzeggingen per mail worden NIET behandeld. Er geldt dus een opzegtermijn van 1 maand. Je ontvangt een bevestigingsmail van je opzegging. Als je opzegt na die datum, ben je helaas te laat en ben je betalingsplichtig voor de contributie en kun je nog een heel jaar genieten van het B&B-lidmaatschap.

 

11. Hoe kan ik me uitschrijven van de nieuwsbrief?

In elke nieuwsbrief zit een link om je uit te schrijven.

 

12. Kan ik met mijn collega samen lid worden?

Het lidmaatschap van Bites & Business is persoonlijk. Een gezamenlijk lidmaatschap of bedrijfslidmaatschap kennen we dus niet.

 

13. Ik eet vegetarisch/glutenvrij/anders. Is dat een probleem?

Bij inschrijving kun je je dieetwensen kwijt. De coördinatoren geven dit door aan het restaurant of de cateraar.

 

14. Ik wil mezelf laten zien binnen het netwerk. Hoe doe ik dat?

Er zijn voor leden vele manieren om je te laten zien binnen het netwerk!
- Je kunt jezelf presenteren op de site. Log in en vul je profiel in, inclusief foto en logo.
- Je mag zelf van alles posten in de LinkedIn-groep en in de Facebook-groep.
- Je kunt een blogpost aanleveren voor op de site.
- Je kunt je laten interviewen voor de B&B-podcastserie.
- Je mag werkgerichte workshops op de agenda laten plaatsen. Mail de info aan Marijke.
- Je kunt op een netwerkavond ca. 5 minuten iets over je eigen bedrijf vertellen, in ruil voor een prijs die verloot wordt onder de deelnemers, vraag er je coördinator naar. 
- Je kunt adverteren op de site en in de nieuwsbrief.
 

Ben je geen lid en wil of kun je het ook niet worden? Ook dan kun je adverteren.  

 

15. Wat doet Bites & Business naast de netwerkavonden?

Naast de netwerkavonden met diner organiseert Bites & Business allerlei landelijke activiteiten zoals Strategiedagen "Bites & My Business", netwerktrips, het event de Kracht van netwerken, B&B podcastserie met interviews met leden , een Schrijfweekend en videopitchdagen.

 

16. Ik zou in mijn regio wel een B&B vestiging willen opstarten. Kan dat?

Dat kan! Lees er hier meer over en neem contact op met Marijke

 

17. Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen via Ideal of via overschrijven. Kies je niet direct voor Ideal of voor overschrijven dan rekenen we €2,50 extra, omdat we daar extra werk en kosten aan hebben. De factuur en een betaallink vind je ook in je account, bij het tabblad "financieel". 

 

18. Krijg ik een factuur?

Je krijgt altijd een factuur voor de contributie, de netwerkavonden en de andere activiteiten.

 

19. Wat is de enveloppenmethode?

De enveloppenmethode is onze eigen methode om op efficiënte en effectieve wijze elkaar heel concreet verder te helpen. Alle deelnemers zetten hun kennis, ervaring, creativiteit en niet te vergeten hun netwerk in om de andere deelnemers te helpen. Dit doen we vraaggericht en met enveloppen. Als je je inschrijft voor een avond, krijg je van te voren uitleg over de methode. 

 

20. Wat kost een avond?

Een volledig verzorgde netwerkavond incl. diner én de kennis, ervaring, denkkracht en het netwerk van de andere deelnemers kost 40,17 excl. BTW. Dit is €45,01 incl. BTW. Betaal je niet direct of niet met Ideal, dan komt daar €2,50 bij. 

 

21. Wat kost het lidmaatschap?

Het lidmaatschap kost €60 per jaar, excl. BTW. Je bent steeds 365 dagen lid vanaf het moment dat je lid wordt. Je lidmaatschap wordt verlengd, tenzij je uiterlijk 1 maand voor afloop je lidmaatschap opzegt. Zie hiervoor de spelregels.

 

22. Wat krijg je voor het lidmaatschap?

De voordelen van het lidmaatschap zijn:

 • Deel kunnen nemen aan de inspirerende, laagdrempelige en informele netwerkavonden van Bites & Business in meer dan 25 vestigingen in Nederland.
 • De gelegenheid hebben om jezelf elke avond zichtbaar te maken aan de andere deelnemers, zowel op de deelnemerslijst als bij het voorstelrondje.
 • Concrete tips, suggesties, ideeën, feedback, ingangen en leads van de andere deelnemers. Tijdens een netwerkavond leg je met de enveloppenmethode™ jouw vraag voor aan de hele groep.
 • Inspiratie en veel nieuwe contacten. Door de variëteit aan deelnemers uit verschillende branches, in dienstverband èn zelfstandig. We hanteren geen beroepsbeperking, iedereen kent immers weer andere mensen.
 • Toegang tot het landelijke netwerk van ondernemende vrouwen middels de LinkedIn-groep en Facebook-groep waar je vrijelijk oproepjes en mededelingen kan plaatsen.
 • De mogelijkheid om gratis een vermelding te krijgen van je bedrijfsnaam en logo op de site.
 • De mogelijkheid om 1 x per jaar gratis een blogpost te laten plaatsen op de website.
 • De mogelijkheid tegen een laag tarief te adverteren op de site en in de landelijke nieuwsbrief.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan de aanbiedingen die Bites & Business samen met partners aan leden aanbiedt.
 • De mogelijkheid om deel te nemen aan de netwerk- en inspiratietrips die we enkele keren per jaar organiseren naar een Europese stad.
 • Deelname aan andere activiteiten die alleen voor leden zijn, lunches, workshops, magazine, e.d.

 

 

- advertentie -