B&B Schrijfweekend (13-15 juli)


Van 13 tot 15 juli 2018 was het 1e B&B Schrijfweekend. Een groot succes!
In het najaar zal een 2e editie worden gepland.

 

 

"Ik vond het weekend meer dan een schrijfweekend! juist door de achtergrond van alle dames, de ondernemers, de raakvlakken op elkaars gebied, heeft het mij meer gebracht dan alleen schrijven. En dan natuurlijk Heleen, haar kracht dat ze je met kleine oefeningen bij jezelf kan brengen zodat het schrijven een stuk natuurlijker gaat en vervolgens al lezend heel snel aanvoelt waar jouw passie zit." Maaike Craanen 

Wij, ondernemende vrouwen, hebben regelmatig iets te schrijven. Denk aan een blogpost, een artikel voor LinkedIn of voor een blad, een e-cursus of een e-book of een boek. We hebben allemaal ergens verstand van en willen dat soms via een geschreven verhaal naar de buitenwereld brengen. Alleen, niet iedereen schrijft gemakkelijk of heeft de tijd om te schrijven...

Daarom organiseren we een B&B Schrijfweekend. Op een boederij in Twente, voor maximaal 14 deelnemers. Marijke doet de organisatie en de catering, Heleen Bosma is de schrijfcoach die je helpt om vlot en makkelijk te schrijven. 

 

Herken je dit?

  • je wilt wel schrijven, maar je weet niet hoe te beginnen
  • je hebt al weken de schrijfklus op je to-do lijst staan, maar je bent nog niet begonnen
  • je wilt in korte tijd een voorraadje artikelen schrijven

Als je van één van bovenstaande dingen last hebt, lees dan verder.

"Het B&B Schrijfweekend heeft me inzicht opgeleverd in wie ik ben en wat ik te bieden heb, verdieping van materialen en teksten. En het belangrijkste: de boodschap die ik over willen brengen." Alma Suelman, de Kernpraktijk

 

Voor wie is het Schrijfweekend?

Het B&B Schrijfweekend is voor leden die schrijven niet als beroep hebben, maar er wel mee te maken krijgen. En die behoefte hebben aan coaching, schrijftechnieken en schrijfblokken zonder afleiding. In het B&B Schrijfweekend maak je grote sprongen en rond je misschien wel een of meer schrijfsels af. Uiteraard leveren de ontmoetingen in de groep inspiratie. Op pad met leden van Bites & Business staat garant voor veel lachen en veel mooie gesprekken. Buiten de schrijfblokken om, natuurlijk ;-)

 

Over de schrijfcoach

Heleen Bosma is schrijfcoach en lid van B&B Stedendriehoek. Ze helpt jou om wat in jou leeft op papier te zetten, zodat jouw waarheid zijn weg naar het daglicht kan vinden. Bij Heleen vind je gedreven steun voor het schrijven van blogs, artikelen, websiteteksten, ebooks en werkboeken. Ze begeleidt je met motivatie, structuur en inhoud. 

Heleen in vogelvlucht: Studie Nederlandse letterkunde, eerstegraads docent Nederlands, Uitgeverij Elsevier, Stadsdichter van Deventer, Provinciedichter van Overijssel, publicatie diverse boeken, initiatiefnemer van Dichter bij Dichters dé online Gedichtenleesclub van Nederland en Vlaanderen, workshops creatief schrijven op scholen voor leerlingen en docententeams, individuele auteursbegeleiding, workshops en jaartrainingen volwassenen.

 

"Het schrijfweekend heeft ervoor gezorgd dat ik 14 nieuwe hoofdstukken voor mijn boek heb geschreven, meer duidelijkheid heb in wat ik wil zodra het af is én ik heb hele leuke nieuwe contacten opgedaan." Marlene May

 

Het programma

Op vrijdagmiddag kom je rond borreltijd aan op de schrijfboerderij. Tijd voor kennismaken, eten en na het diner de eerste schrijfworkshop.

Op zaterdag krijg je na het ontbijt een schrijfworkshop waarin je twee technieken leert. In de middag ga je zelf aan de slag. Je krijgt een buddy en houdt elkaar aan het schrijfpatroon van 45 minuten schrijven, 15 minuten pauze. Op tijd een frisse neus halen in de prachtige omgeving behoort overigens tot de geheimen van efficient schrijven. 

Op zondag hetzelfde programma als zaterdag. We ronden zondag om 16 uur plenair af en wie wil kan rond 17.00 uur naar huis.

Het is ook mogelijk om tot maandag 11 uur te blijven en zondagavond ook lekker te schrijven. 

Locatie

We verblijven in Erve 't Witte VeenErve 't Witte Veen is een gerestaureerde veenboerderij en ligt tussen Langeveen en Manderveen tegen de Duitse grens aan (400 meter). De boerderij is speciaal ingericht voor groepen van 8 tot 18 personen met 6 slaapkamers en een grote woonkeuken.

De boerderij ligt midden tussen de weilanden en er is geen verkeer. Er is veel vrijheid, frisse lucht en groen aanwezig!

 

Kosten

Het B&B Schrijfweekend begint op vrijdag 13 juli en duurt tot zondagmiddag 15 juli, 17 uur. Je bent van harte welkom om tot maandagochtend te blijven.

Het B&B schrijfweekend kost €295 voor leden en €345 voor niet-leden (excl. BTW) en bevat:

  • deelname aan de schrijfworkshops
  • korte, persoonlijke coaching
  • een schrijfbuddy tijdens het weekend
  • 2 x ontbijt, 2 x lunch, 2 x diner
  • koffie, thee, water
  • 2 x overnachting op basis van een twee- of driepersoonskamer
  • toeristenbelasting


Toeslag voor verblijf tot maandag 11 uur: €30 ex BTW.

 

- advertentie -